#Personal

Browse More

#Technology

Browse More

#Windows8

Browse More

#Gadget

Browse More

Tuesday, 5 May 2015

Liga Remaja Kreatif 2015 - Inovasi Teknologi Masa Kini ( SMK St. John)



post signature

Monday, 24 March 2014

[UPDATE 2014] How to build your own web browser using Chromium using Visual Studio 2013


  • Prerequisite Software
    • Windows 7 x64 or later. x86 OSs are unsupported.
      • At least 10 GB of free space in an NTFS colume.Having the chromium source code on the SSD drive greatly speeds build times.
    • Visual Studio 2013 Express (Windows Desktop )
    • You can get it here http://go.microsoft.com/?linkid=9832280&clcid=0x409
    •  and lastly Get the Chromium depot_tools.

  1. Get the Chromium depot_tools.
  2. If you are a Googler, run: download_from_google_storage --config and follow the authentication instructions. You can just press Enter when asked for a "project-id". This makes downloads much faster, and you'll get the the Pro edition of the toolchain.
  3. Follow the steps to check out the code: http://dev.chromium.org/developers/how-tos/get-the-code (largely "fetch chromium"). gclient runhooks that is run as part of the fetch will get or update the VS2013 toolchain as necessary.
    • Tips : 
    • on command prompt run fetch chromium --nosvn=True
4. 
  • ninja -C out\Debug chrome
If you're primarily going to be doing debug dev builds, you'll want to set GYP_DEFINES=component=shared_library, which uses a DLL build and incremental linking, which makes linking much faster in Debug.

No IDE is installed, however windbg is available in depot_tools\win_toolchain\vs2013_files\win8sdk\Debuggers\x86.

post signature

Smartphone dan Tablet

Salam,
Lama dah tak update blog ni...oklah hari update baru..

Saya memang suka akan produk Nokia sejak pertama kali dapat handphone lagi,Handphone pertmaku Nokia 3310..hehehe...boleh buat sendal pintu....walaubagaimanapun...disebabkan oleh fungi kedua tu(penyendal pintu) yang membutkan saya tertarik kepada "toughness" produk nokia ini....daripada Nokia3310 hinggalah ke Nokia Lumia, kualiti masih lagi sama macam dulu...kalau nak diikutkan macam apple ngan samsung ...bukan lah nak ejek atau hina pengguna iphone ngan samsung ni cuma nak katakan lah...walaupun fungsi lagi canggih dan design nampak modern especially for productivity and etc,. tapi kekentalan atau kekuatan produk tersebut masih "Fragile".Perkataan fragile di sini bermaksud ia mudah pecah......dan apabila pecah satu skrin ipad atau iphone sahaja sudah memakan kos sebanyak RM 200-RM350. Ini bab smartphone lah.....apa2 pun Nokia tetap dihati..hehe

Chapter 2 / Bab 2 : Tablet

Kalau merujuk tajuk , tablet , kita boleh tengok kekentalan/ toughness nya disini.Seperti Contoh iPad 2 dengan iPad4 Retina Display,. iPad 2 kalau buat droptest ngan iPad 4 , iPad 4 yang akan pecah dahulu...ini bukanlah disebabkan oleh masalah kualiti tetapi...particle atau jenis dan kos....bagi saya kos pembuatan skrin retina ni sudah menjangkaui kos daripada pembuatan skrin kerass....maksud saya di sini bagi menghasilkan skrin retina yang crystal clear seperti sekarang ini sudah menelan kos yang banyak berbanding hanyak buat skrin keras yang berdefinisi HD tetapi tidak begitu crystal clear....

Ok tamat sudah setakat sini.....

Disclaimer : This post is only about my reviews on all my gadget that I have and from the droptest video on youtube.
post signature

Thursday, 31 October 2013

Windows 8.1 is out!

We were sorry for posting this post too late.


Windows 8.1.The new latest update for Windows 8 which brings alot of improvements and many more.

On 17 October 2013 , Windows has released the new  update Windows 8.1 in Windows Store.This updates bring a lot of improvements including the return of the START Button,The multitasking windows and many more.

For your information this update can be installed by using the Windows Store.The update appears on the featured part of the store.This update contain 3.63 GB of size and take sometime to download it.

here we put some pictures :









New Windows Store interface



Facebook for Windows  8.1

My Computer were replaced with ThisPC

Windows 8.1 brings IE11 along with it

ALL RIGHTS RESERVED 2013 COPYRIGHT :

post signature

[CHROMIUM] How to Create your own Chromium browser in only 5 minutes.

Intro

Today i want to teach you how to create your own Chromium web browser within 5 Min.

How?

First of all Logon to http://www.makemybrowser.com and the click Start now!
2nd . Then insert your Browser Name as in example i choose MERS.
3rd after that put a browser icons on the upload your photo box.

4th Put your FAVOURITE bookmarks for example the bookmarks that have been putted is Gmail,Facebook,Yahoo,Amazon.
The youtube bookmarks i put it before i snapp this screenshot

 5th you may detected that this picture as same as above.Ok nevermind we proceed.Set your home page..your prefered home page.in this tuts i put the default google.com
 Now let's choose our browser theme.The default should go within the Default chromium.You can choose whatever theme you want.Let's proceed to the next step.
For this time,there are only 8 themes available..the others you can put manually.
 Tick the I Agree the T&C and click on the Finish and download
 Please wait untill your browser complete.This process may only take in 2,3 seconds then it will automatically download your browser installer that have been created by MakeMyBrowser.
The installer will be named as YourChromium.exe

Thanks to +Martha Whitehorn for the suggestion to use MakeMyBrowser to create your own chromium browser in less than 5 min.

For your information +Martha Whitehorn  was the MakeMyBrowser app developer.
post signature

Thursday, 22 August 2013

The Champion of Interstate(Kuala Lumpur) English Drama Competition

I'm going to announced the champion for interstate English Drama Competition was SMK St. John.I'm proud to be Johannian.You can watch the SMK St. John Drama Team perform on yesterday.

 

Facebook introduced Embed post

Maybe some of you didn't notice the present of embed post in facebook.But now you may take a look at a post than click on the arrow beside the post you will see Delete post,edit post,report post and the latest embed post.Now you can embed post to your website like embedding tweets to your website.Try it now.Here is the example.

 




KOMSAS Tingkatan 2 : Sinopsis Hikayat Anggun Cik Tunggal

KOMSAS Tingkatan 2 : Sinopsis Hikayat Anggun Cik Tunggal

Hari ini saya akan kongsikan sinopsis Hikayat Anggun Cik Tunggal yang saya sendiri buat.Sharing is caring.Dan jika anda ingin kongsikan kepada orang lain jangan lupa untuk bagi kredit dan kepada yg ingin menggunakannya sebagai sinopsis komsas untuk ditulis di dalam buku komsas jangan lupa untuk menulis :
Terima Kasih atas sinopsis ini.Saya amat berterima kasih.Dapat juga saya belajar sedikit perkara dari Prosa ini

Nama :( Nama Anda)'

Sekolah : (Sekolah Anda)

[alert style="yellow"] Apabila anda ingin komen sila gunakan nama penuh anda  atau jika ingin menggunakan sebarang nama samaran sila taip nama penuh di dalam Kurungan/bracket ().Terima kasih.Kami memerlukan anda menggunakan isi butiran yang benar supaya komen anda tidak akan dibuang.Tq [/alert]

 

Sinopsis


Pada suatu hari, Kapal Raja Anggun Cik Tunggal yang digelar sebagai Dendang Panjang datang berlabuh di pelabuhan untuk melakukan urusan jual beli.Secara tiba-tiba sebuah lancang kuning pun tiba dan berlabuh di hadapan Dendang Panjang.

Tindakan lancang kuning berlabuh di hadapa Dendang Panjang telah menimbulkan perasaan marah/ telah membuat Raja Anggun CIk Tunggal Murka.Lalu Raja Anggun Cik Tunggal pun menyuruh Bujang Selamat bertanya kepada pemilik lancang kuning tersebut beberapa soalan.Bujang Selamat pun ke lancang kuning dan muncul pula Si Kembang Cina di dalam lancang kuning tersebut.Bujang Selamat pun bertanya beberapa soalan kepada Si Kembang Cina,lalu Si Kembang Cina pun menjawab.Jawapan itu telah diberitahu oelh Bujang Selamat kepada Raja Anggun Cik Tunggal lalu baginda dengan murkanya menyuruh para hulunbalang  menaikkan panji-panji.Apabila baginda sudah berada di haluan/bersedia, Bujang Selamat diarahkannya untuk memasang Meriam Gerak Gempa.Letupannya menggegarkan dan pelurunya jatuh tidak jauh dari lancang kuning, Dan bermulalah perang diantara dua kapal iaitu lancang kuning dan Dendang Panjang.Kedua-dua kapal menyerang di antara satu sama lain

Raja Anggun Cik Tunggal bertambah murka.Diisinya Istinggar buatan Bali.Tuan Puteri  yang berada di lancang kuning pula mengisi terkulnya.Tiba-tiba sebuah bedilan terkena pada cincin permata Tuan Puteri lalu tercmpak ke laut.Tuan Puteri tersenyum lalu membedil kapal Raja Anggun pula.Sasarannya mengenai hujung tengkolok baginda.Dilihatnya (Tuan Puteri) Raja Anggun sedang mengisi Istinggar,Tuan Puteri terus menyalin pakaiannya lalu terserlah kecantikan asalnya.

 

Setakat di sini sahaja saya kongsikan.Penghujungnya belum habis saya buat.Tetapi saya harap anda berdikari untuk membuat penghujungnya sekian.

Yang Benar

myhyazid tmvector

Monday, 19 August 2013

Horde new interface

Just now I just realised that Horde just changed it's interface in the latest version(v5).Before this Horde only have poor UI with classical menus and with no CSS customization but now in the latest update it has update all of it into the new interface that looks like Twitter Bootstrap.Her we inserted a few pictures on the new Horde







Get your free online Magazine now from Zinio- Malaysia

Maybe many people already know Zinio, the thing that give you many magazine through it library.Now special for Malaysian's ,Celex partnership with Perpustakaan Negara Malaysia bring Magazine collection for free for Malaysian's.

Partnership with National Library of Malaysia were one of the initiative under the Digital Malaysia,which encourages the use of technology in a variety of things.

After you have signup with Celex you can click on view collections to view the magazine collections,then automatically it will redirect you to the National Library of Malaysia magazine collection page.

The magazine will be added on Zinio account, and users can access it via the web, or for a better reading experience, can download Zinio app for iOS, Android or Windows.

 

Subscribe to our Newsletter

Contact Me

Email us: [email protected]

Our Team Memebers